loader

Huvud

Bihåleinflammation

Evamenol - recensioner

Utgivningsform: Nasalsalva

Betygsatt av Anastasia (gäst), tillagt datum: 13-13/2017

Resultat: positiv feedback

Tack vare det här verktyget kan du behandla en rinnande näsa utan skada och användning av droppar.

Fördelar: Pris, ekonomi, tillåtet för gravida kvinnor och små barn, naturlig sammansättning, snabb handling, trippeleffekt, botar rinnande näsa ensam

Nackdelar: Finns sällan på apotek

Salvan har en liten volym, men den är billig och mycket ekonomisk. Kompositionen är naturlig, botemedlet är inte kontraindicerat även för gravida kvinnor och små barn. Åtgärden är tredubbelt: mentol, som har en vasokonstriktor och antiödemeffekt, eliminerar en rinnande näsa på 10 minuter; petroleumgelé fuktar slemhinnan och eliminerar torrhet; eukalyptus är ett antiseptiskt medel som bekämpar bakterier. Tack vare detta kan jag bota en rinnande näsa med enbart salva utan användning av sprayer.

Betygsatt av Ksenia (gäst), tillagt datum: 13-13/2017

Resultat: positiv feedback

Bästa alternativet för dem med vasomotorisk rinit

Fördelar: Billiga, effektiva, icke beroendeframkallande och inte obehagliga

Nackdelar: Röret är mycket litet, du måste söka på apotek

På grund av vasomotorisk rinit andas inte näsan ofta, och jag kan inte heller använda droppar konstant. Jag sparar mig själv med denna salva, den är inte beroendeframkallande och är helt säker även vid långvarig användning, eftersom den bara innehåller petroleumgelé, mentol och eukalyptusolja. Jag använder den så här: Jag rullar en bit bomullsull i en "korv", lägger en droppe salva på spetsen och håller sedan fast den i min näsa i 15-20 minuter. Det kyler behagligt slemhinnan, men salvan stickar inte och ger inte några obehag, och när jag tar bort bomullsullarna andas näsan redan ganska fritt. Om den rinnande näsan var svag tar salvan bort den helt, om den är stark är effekten tillräcklig i 3-4 timmar, men vanligtvis lindrar Evamentol i 4-5 applikationer den helt.

Betygsatt av Alesya (gäst), tillagt datum: 29-03-2018

Resultat: positiv feedback

Viruskydd när alla nysar

Fördelar: Naturlig, billig, behaglig lukt, skyddar mot infektion

Jag har känt denna salva under mycket lång tid och har använt den lika länge. Dess sammansättning är helt naturlig, så det kan helt enkelt inte vara några komplikationer från dess användning. Salva Evamenol är inte ett enkelt botemedel mot förkylning, det är också antiviralt skydd. Det hjälper att inte få en infektion under den kalla säsongen på grund av att det skapar en skyddande film på nässlemhinnan. Tack vare henne slutade jag nästan att bli sjuk, även när alla nyser och hostar.

Betygsatt av Nastya (gäst), tillagt datum: 14-14/2017

Resultat: positiv feedback

Naturläkemedel för gravida kvinnor

Fördelar: naturlig sammansättning

Nackdelar: ingen

Naturlig salva för förkylning, som jag lärde mig om under graviditeten. Det verkar som en bra väntetid för barnet, och såren bara fastnar. I de tidiga stadierna, på grund av försvagad immunitet, fick jag förkylning. Snot flödade och min hals började ont mycket. Min läkare rekommenderade att köpa denna salva för förkylningar och behandlas med den. På en bomullspinne applicerade jag salva och satte den i näsan när jag kände att det började flyta starkt. Hon hjälper mig bokstavligen på 5-6 dagar, rinnande näsa försvinner. Komposition - en glädje för en gravid kvinna, inget överflödigt - endast mentol, vazilin och eukalyptusolja.

Betygsatt av Vika (gäst), tillagt datum: 15.08.2017

Resultat: positiv feedback

Det är lättare att andas med henne

Fördelar: billigt, snabbt att hjälpa

Nackdelar: hittades inte

Denna salva överförs från generation till generation i vårt hem. Till och med som barn höll min mamma ut det för mig när en rinnande näsa började, och nu är Evamenol i medicinskåpet och i min personliga lägenhet. En sådan "livslängd" bevisar redan salvans effektivitet, annars skulle dess konkurrenter gabba upp. Salvan är mycket billig - bara 23 rubel. Det botar inte en rinnande näsa, men tack vare den blir det lättare att andas och du kan sova normalt. Som barn hade jag en sådan rädsla - du kommer att somna med en tappad näsa och kvävas i din sömn. Så Evamenol hjälper till att "andas". Lukten av salva är trevlig och den klämmer inte nässlemhinnan alls. Det är bekvämt att applicera på en bomullspinne och behandla näsborrarna.

Betygsatt av Marina (gäst), tillagt datum: 29.11.2018

Resultat: positiv feedback

Naturligtvis snabbt och billigt

Fördelar: Naturlig, säker, billig

Jag försökte välja exakt växtmedicin och var väldigt glad när jag fick reda på Evamenol. Det visar sig att en rinnande näsa också kan behandlas med naturliga botemedel. När den appliceras på näsan underlättar salvan mycket snabbt andningen, medan den har en behaglig mentollukt, vilket dessutom skapar en känsla av fräschhet och svalhet. Det finns inga biverkningar, alla kan använda det, både barn och vuxna. Vanligtvis räcker 2-3 dagar med att använda denna salva för att jag ska kunna förkylas, då är jag en frisk person igen..

Betygsatt av Alexandra (gäst), tillagt datum: 15-15-2017

Resultat: positiv feedback

Naturligt botemedel mot förkylning

Fördelar: Naturliga ingredienser, barnvänliga, låg kostnad

Nackdelar: Inte direkt märkbar effekt

Hela mitt liv har jag använt oxolinsalva med förkylning, men jag tål inte det bra, det torkar min näsa mycket och orsakar obehagliga känslor. På jakt efter en ersättare kom jag över Evamenol. Det som omedelbart väckte mitt intresse var priset och sammansättningen. Rysk salva är billig och den innehåller mentol och eukalyptus. Naturligtvis har den inte en sådan effekt som vasokonstriktorläkemedel, men denna salva är inte skadlig, innehåller naturliga ingredienser och hjälper till att behandla sjukdomen och inte lindra dess symtom. Efter ett par dagars användning sjunker näsens svullnad, försvinner snuten nästan. Det är särskilt glädjande att salvan kan appliceras på barn.

Betygsatt av Victoria (gäst), tillagt datum: 15-15-2017

Evamenol - officiella bruksanvisningar

Salvets läkande egenskaper

Effekten av salvan på det patologiska fokuset:

  • lindrar allvarligheten av inflammation;
  • minskar svullnad i slemhinnan;
  • förbättrar trofism (näring) av mjuka vävnader;
  • förbättrar blodtillförseln i inflammationsområdet;
  • eliminerar små kapillärblödningar;
  • lindrar smärtsymtom;
  • desinficerar slemhinnor.

Läkemedlet skapar en barriär mot införandet av patologisk mikroflora i epitelet, förhindrar tillsats av infektion, förhindrar utveckling av komplikationer (bihåleinflammation, nasofaryngit).

Har en svalande effekt på slemhinnan, som ett resultat av att symptom på förkylning eller allergi som klåda, irritation, svett, nysningar elimineras.

Efter applicering av salvan visas en lokalbedövningseffekt..

Läkemedlet är ett antiseptiskt, desinficerar den inflammerade ytan, desinficerar epitelet. Hjälper till att ta bort toxiner, döda celler i epitelet.

Det orsakar en rusning av blod till det patologiska området. Detta förbättrar återhämtningen av skadade vävnader, påskyndar läkning och återhämtning..

Farmakologiska egenskaper

Egenskaper som denna salva har:

  • Mentholkomponenter irriterar luktkänslan, varför en person känner en skarp lukt, vilket skapar en känsla av bekväm andning
  • Aktiverar blodmikrocirkulation, snäpper blodkärl och ökar deras permeabilitet, vilket lindrar nästäppa;
  • Det har en antiinflammatorisk effekt, lindrar ödem och hyperemi i slemhinnan;
  • Har en antiseptisk effekt som förhindrar multiplikation av patogen mikroflora i näshålan;
  • Har en smärtstillande effekt som ger en känsla av komfort;
  • Ökar kroppens skyddande egenskaper.

Evamenol har antimikrobiella, smärtstillande, antiseptiska effekter. Det används i komplex behandling av sjukdomar i ENT-organ.

På grund av vasokonstriktion hjälper salvan att eliminera nässtoppning och minskar svullnad i nasopharynx.

Menthol irriterar nervändarna och ökar deras känslighet.

Förutom den irriterande effekten är eukalyptusolja ett bra antiseptiskt och antiinflammatoriskt läkemedel. När salvan används på applikationsvägen utövas en slemlösande och mukolytisk effekt på nässlemhinnan.

Beskrivning av läkemedlet

Evamenol ingår i terapeutiska behandlingar för patienter som har diagnosen övre luftvägssjukdomar.

Otolaryngologer föredrar att förskriva mediciner med ingredienser av naturligt ursprung till vuxna och unga patienter. Detta beror på ofta upptäckt av narkotika eller läkemedel rhinit hos patienter. Det enda skälet till dess utveckling är den ofta och långvariga användningen av vasokonstriktor droppar och sprayer. Om du använder dem i mer än sju dagar uppstår smärtsamt beroende. En person kan inte andas fritt förrän han tappar droger med xylometazolin eller nafazolin. Därför blir Evamenol-salva ofta det första valet för både barn och vuxna. Detta rinitmedel har andra fördelar:

  • aktiva ingredienser tränger inte in i blodomloppet, provocerar inte utvecklingen av systemiska biverkningar;
  • smärtsamma känslor och klåda försvinner omedelbart efter applicering av läkemedlet på slemhinnorna i näspassagen;
  • till skillnad från droppar och sprayer, torka inte salvan slemhinnor utan fuktar dem och förhindrar avdunstning av fukt;
  • det gelliknande medlet löser upp torra skorpor som bildas i näshålan;
  • med hjälp av Evamenol är det möjligt att förhindra spridning av patogena mikroorganismer till de nedre luftvägarna.

Trots läkemedlets antiseptiska egenskaper rekommenderar otolaryngologer inte att använda det för profylaktiska ändamål. Först snäva det blodkärlen i näsan. Under normala hälsotillstånd kan denna effekt orsaka obehag. För det andra fäster salvor samman epitelens cili, som förhindrar att smittämnen kommer in i andningsvägarna. Evamenol används endast för behandling av rinit, oavsett dess etiologi.

Farmakologisk grupp och verkan

Evamenol nasal salva ingår i den kliniska och farmakologiska gruppen av läkemedel för behandling av akut och kronisk rinit. Dess terapeutiska effekt är baserad på egenskaperna hos två aktiva ingredienser - levomenthol och eukalyptusolja. Dessa växtbaserade ingredienser finns i många botemedel som kan lindra nästoppning..

Följande medicinska egenskaper är karakteristiska för salvan:

  • distraherande. Efter applicering av medlet på slemhinnorna i näspassagen har det en mild lokalbedövningseffekt. Under påverkan av levomenthol ökar känsligheten hos nervändarna. Det finns en känsla av svalhet och smärta, brännande känslor och kramper försvinner;
  • regenerering. Eukalyptusolja har en stimulerande effekt på blodcirkulationen. Vävnaderna som påverkas av inflammation förses med näringsämnen och biologiskt aktiva substanser. Metaboliska processer påskyndas, läkningen av den skadade slemhinnan är mycket snabbare;
  • avsvällande medel. Ingredienser i salvan förhindrar penetrering av makrofager och leukocyter till inflammatoriska foci. På grund av detta ackumuleras inte infiltration i vävnaderna och ödem sprids inte till friska områden i slemhinnan.

Den farmakologiska effekten beror också på egenskaperna hos vaselin, som är en del av läkemedlet. Det distribuerar jämnt de aktiva ingredienserna i vävnaderna och främjar deras optimala absorption. Vaselin bildar ett starkt skal på de skadade områdena. Detta blir ett utmärkt förhindrande av sekundär bakteriell infektion - en av orsakerna till kronisk svårhinnig rinit..

Salva Evamenol uppvisar antimikrobiell och till och med svag antiviral effektivitet. Det har en bakteriostatisk effekt som undertrycker aktiviteten för stafylokocker, streptokocker, enterokocker. Och eukalyptusolja hämmar patogena svampar som börjar växa kraftigt med en minskning av människans immunitet.

Släpp form och sammansättning

Salva Evamenol är en gelliknande produkt med en gulaktig nyans och en behaglig lukt av mynta och eukalyptus. Det förpackas i 15 g förseglade aluminiumrör. Läkemedlets sekundära förpackning är en kartong med användningsinstruktioner inneslutna. Sammansättningen av Evamenol-salvan inkluderar följande komponenter:

  • levomenthol, härrörande från pepparmynta;
  • eterisk eukalyptusolja;
  • medicinsk petroleumgelé.

Läkemedlet appliceras lätt på nässlemhinnan och dess aktiva ingredienser tränger snabbt in i inflammatoriska foci. Det rinner inte in i nasopharynx, vilket helt utesluter spridningen av infektion till de nedre luftvägarna. Om rörets täthet inte bryts kan produkten förvaras i 24 månader. När den primära förpackningen öppnas är hållbarheten begränsad till 3 veckor. Den bästa förvaringsplatsen är kylskåpets nedre hylla. Vid en temperatur av 20 ° C finns det en stor sannolikhet för separering och försämring av läkemedlet. Hur mycket kostar Evamenol salva - priset på apotek varierar från 90 till 120 rubel.

Indikationer och kontraindikationer för användning

Läkemedlet Evamenol används aktivt för att förebygga och eliminera de första symptomen på influensa och förkylning.

En nasal botemedel används för att eliminera:

  • nästoppning och rinnande näsa av olika slag;
  • nasofaryngit i akut form och faryngit i kronisk form.
  • individuell intolerans mot de komponenter som utgör produkten;
  • känslighet för mentol;
  • infektionssjukdomar (kikhoste och andra);
  • bronkial astma;
  • hostsyndrom med en stor sekretion av sekret;
  • barns ålder (upp till två år), som mentol, som är en del av kompositionen, påverkar barnets utveckling negativt.

I det här fallet ska det användas med försiktighet i första trimestern (kan påverka moders allmänna välbefinnande). Vilken effekt ger oxolinsalva för en kall läsning här

Vilken effekt ger oxolinsalva för en kall läsning här.

Låt inte produkten komma i kontakt med ögonen. Om salven kommer in, skölj ögonen med mycket vatten..

Användningen av medicinen påverkar inte förmågan att köra fordon och minskar inte heller koncentrationen och uppmärksamheten.

Samtidig symtom på förkylning och förkylning

Eftersom rinit och förkylning inte bara orsakar en rinnande näsa, utan också en hosta, svaghet, feber, är det inte lämpligt att använda salva ensam. För att lindra resten av symtomen på förkylning måste du använda smärtstillande medel, ta vitaminer, slemlösande medel.

Under vår tid är förkylningar och infektionssjukdomar mer aggressiva i naturen, i detta avseende ökar dödligheten från dessa sjukdomar. Därför kommer den snabbt påbörjade behandlingen att skydda dig från komplikationer och samtidiga sjukdomar efter en infektion. Det rekommenderas starkt att söka kvalificerad medicinsk hjälp vid det första tecknet på sjukdom. Då kommer sjukdomen att passera utan problem.

Användningsinstruktioner

EVAMENOLNasal salva
EVAMENOLNasal salva

Välja formen för frisättning och dosering

Eucalyptus rotbladolja + Internationellt ej proprietärt namn på den aktiva ingrediensen - detta är den grundläggande informationen om läkemedlet. Faktum är att läkemedel med samma aktiva substans som regel produceras under olika handelsnamn, det vill säga de är ett och samma läkemedel, men produceras av olika tillverkare. Det är INN som gör det möjligt för läkare att navigera över det enorma antalet läkemedel som finns på läkemedelsmarknaden..

Läkemedlets namn på engelska

Sammansättning av Evamenol

Nasal salva100 g
levomentol1 g
eukalyptusolja1 g

15 g - aluminiumrör (1) - kartongförpackningar. 20 g - mörka glasburkar (1) - kartongförpackningar.

näsalva 1 g + 1 g / 100 g: 20 g burkar eller 15 g rör

Släppformulär Evamenol

Nasal salva100 g
levomentol1 g
eukalyptusolja1 g

15 g - aluminiumrör (1) - kartongförpackningar. 20 g - mörka glasburkar (1) - kartongförpackningar.

Ett läkemedel med en vasokonstriktor, antimikrobiell och lokalbedövningseffekt för topisk användning i ENT-praxis

Kombinerat läkemedel. Har en lokal irriterande ("distraherande"), antiinflammatorisk, viss antiseptisk effekt, bidrar till förträngningen av nässlemhinnan i blodkärlen.

Läkemedlets farmakologiska effekt beror på egenskaperna hos dess beståndsdelar.

Menthol är en lokal irritation, vars effekt beror på reflexreaktioner associerade med irritation av de känsliga receptorerna i slemhinnorna. Har en mild lokalbedövningseffekt ("distraherande") effekt, har svaga antiseptiska egenskaper.

Eukalyptusolja har en stimulerande effekt på receptorerna i slemhinnorna och har antiinflammatoriska och antiseptiska effekter.

Indikationer för användning av Evamenol

Information som Evamenol hjälper till:

- som ett symptomatiskt medel vid behandling av akut och kronisk rinit.

Uppmärksamhet! Du bör inte förskriva medicin till dig själv genom att använda informationen i detta avsnitt. Läkemedlets verkan är mycket individuell, och endast en läkare bör förskriva dem.

- överkänslighet mot läkemedelskomponenter;

- tidig barndom (upp till 2 år).

Dosering och administration av Evamenol

En liten mängd salva ska appliceras på slemhinnorna i näspassagerna 2-3 gånger per dag. Behandlingsförloppet är 5-10 dagar.

Biverkningar av Evamenol

Allergiska reaktioner är möjliga.

Nästan alla mediciner orsakar biverkningar. Som regel inträffar detta när man tar mediciner i maximala doser, när man använder medicinen under lång tid, när man tar flera läkemedel samtidigt. Individuell intolerans mot en viss substans är också möjlig. Detta kan skada kroppen, så om ett läkemedel orsakar biverkningar för dig måste du sluta ta det och kontakta en specialist.

Hittills har inga fall av överdosering observerats.

Mycket viktig information som inte alltid är uppmärksam på när man tar mediciner. Om du tar två eller flera läkemedel kan de antingen försvaga eller förbättra varandras handling.

I det första fallet får du inte det förväntade resultatet från läkemedlet, och i det andra riskerar du att orsaka en överdos eller till och med förgiftning.

Förvaras utom räckhåll för barn vid en temperatur som inte överstiger 20 ° C. Hållbarhet är 2 år. Använd inte det efter utgångsdatumet.

Använd aldrig giltiga mediciner. I bästa fall hjälper de dig inte, och i värsta fall kommer de att skada dig..

Villkor för dispensering från apotek

Läkemedlet är godkänt för användning som ett medel för OTC.

Information från läkemedelsreferensen "Vidal".
Senast uppdaterad beskrivning 28.09.2011

Beredningar med denna aktiva ingrediens

Läkemedelsanaloger

Bland liknande salvor "Golden Star" och salva Vicks Active Balsam. De innehåller också eukalyptus och mentol..

"Asterisk" innehåller förutom dessa komponenter ytterligare 4 aktiva ämnen. Men på grund av det höga innehållet av irriterande medel rekommenderas det att gnida det inte på slemhinnorna i näspassagerna, utan i huden under näsan. Tack vare menthol provoserar det att andningen öppnas och skyddar näshålan mot virus och bakterier.

Vicks Active Balsam appliceras inte bara för att gnugga under näsan utan också för att gnida bröstet med förkylningar, hosta och rinnande näsa.

Boromenthol-salva innehåller inte eukalyptusolja, men mentol finns i kompositionen. Borsyra används istället för olja. Det appliceras genom applicering på nässlemhinnan.

Komponenter i beredningen

Sammansättningen av salvan inkluderar ett extrakt av mintens eterisk olja, glycerin, olja från bladen på eukalyptusträdet.

Läkemedlet påverkar permeabiliteten i vaskulärväggen. Det expanderar också lumen i blodkärl, främjar utflödet av vätska genom att värma upp patologiska områden i mjuka vävnader.

Eukalyptusolja har en negativ inverkan på patogen mikroflora - virus, bakterier, svampar, protozoer. Beståndsdelarna - eukalyptol, pinen, myrtenol har en lokal irriterande effekt, minskar den inflammatoriska processen, minskar känsligheten hos nervreceptorer.

Glycerin är en viskös, transparent, färglös vätska. Det är ett giftfritt ämne som vid applicering fuktar slemhinnan, behåller fukt och utför en skyddande funktion mot miljöfaktors negativa påverkan. Glycerin är ett lösningsmedel för andra komponenter i läkemedlet, bibehåller den önskade viskositeten, skyddar salvan från att torka ut.

Kontraindikationer och varningar

Glöm inte att preparatet innehåller fett- och oljekomponenter.

Varför är detta så viktigt? Salva, som omsluter nässlemhinnan, kommer att störa arbetet i det cilierade epitelet och gör det svårt att ta bort det resulterande slemet från näsbotten. Som ett resultat kan du få ännu mer trängsel och till och med utvecklingen av komplikationer.

Instruktioner för användning av Evamenol salva informerar om att läkemedlet ska appliceras i ett tunt skikt från slemhinnans ytterkant. Använd inte heller en stor mängd salva. du behöver så mycket så att du kan lukta det. Endast i det här fallet kommer den förväntade effekten att uppnås, och det kommer inte att skada behandlingen..

Det bör också komma ihåg att Evamenol inte bör användas till barn under 2 år. En individuell intolerans mot salvets komponenter är också en kontraindikation..

Det är inte så lätt att kontrollera om det finns en allergi mot läkemedlet. Alternativt kan du smeta preparatet på armbågens böjning och vänta 60 minuter. Det finns emellertid en varning: nässlemhinnan är mycket känslig. Därför måste du fortfarande lyssna på dina egna känslor även efter att ha kontrollerat förekomsten av allergier mot salvets komponenter på detta sätt. Om det finns några utslag vid applicering av salvan, bör behandlingsförloppet avbrytas.

Bieffekter

Vid applicering av salvan kan kortvarig täta och irritation i slemhinnorna i ögonen uppstå. Sådana symtom varar inte länge och försvinner på egen hand utan störningar utanför. Du ska inte få panik, du behöver bara vänta.

Allergiska reaktioner är mycket mindre vanliga: lokalt vävnadsödem, bronkospasm.

  • https://lor.guru/preparaty/evamenol-maz-ot-nasmorka-instrukciya-po-primeneniyu.html
  • https://medside.ru/evamenol
  • https://bezboleznej.ru/evamenol-maz
  • https://www.syl.ru/article/294320/maz-evamenol-dlya-nosa-instruktsiya-po-primeneniyu-otzyivyi
  • https://moimazi.ru/evamenol-instruktsiya-po-primeneniyu
  • http://lekhar.ru/lekarstva/lor-sredstva/jevamenol-instrukcija-po-primeneniju/
  • http://site-zdorovie.ru/lekarstvennie-sredstva/evamenol-maz-instrukciya-po-primeneniyu.htm
  • http://gaimoriti.ru/medikamenty/evamenol.html
  • https://mazikrem.ru/evamenol/
  • https://o-krohe.ru/sosudosuzhivayushchie-preparaty/maz-evamenol/
  • https://www.syl.ru/article/297430/maz-evamenol-instruktsiya-po-primeneniyu-otzyivyi

Sammansättning och form av frisläppande

Sammansättningen av den medicinska salvan Evamenol, som en aktiv substans, inkluderar eukalyptusolja och levomenthol. Bland de ytterligare substanserna är petroleumgelé..

Med tanke på de läkande egenskaperna hos eukalyptusolja, liksom dess interaktion med levomenthol, när patienten använder salvan, blir patientens andning lättare, och deltar effektivt i kampen mot virus och bakterier i näshålan. Menthol hjälper till att minska blodflödet till näsan och därmed lindrar svullnad och smärta i detta område.

Eftersom sammansättningen innehåller växtämnen kan salvan användas för behandling av barn (från två år gammal).

Säljs i 15 mg aluminiumrör i en kartong med varumärket.


Finns i form av en salva för extern användning.

analoger

För närvarande finns det många läkemedel som är analoger av Evamenol, varav de mest effektiva anses:

  • Tabletter: Termopsol, Mukaltin, Travisil, Pectusin och Mukaltin-Lekt.
  • Pastiller: Fitolor, Linkas Lor, Bronchicum C, Eucalyptus-M.
  • Sirap: Dr. Tais, Cook, Teraflu KV, Tussin, Prospan, Linkas, Coldrex Broncho, Herbion, Bronchikum S, Dr. Mom, Gedelix, Pertussin, Travisil.
  • Elixir: Bronchicum.
  • Vegetabiliska råvaror: Althea-rötter, mosen rosmarinskott, plantanblad, anis vanliga frukter, Oregano ört, bröst samling nr 1-4, timjan ört.

Ett annat liknande botemedel är Golden Star-balsam, bättre känd som Star. Den innehåller 6 komponenter, inklusive eukalyptus eterisk olja och mentol. Det är värt att notera att det med en rinnande näsa inte är avsett för införande i näsgångarna. Det bästa sättet att använda det är att gnida balsam i huden under näsan..

I sin appliceringsmetod och delvis i sammansättning är boromentolsalva mycket lik Evamenol, som istället för eukalyptus innehåller borsyra. Det kan också användas för att behandla rinit symptomatiskt..

Analoger av detta läkemedel inkluderar:

  • Vicks Active Balsam;
  • En asterisk;
  • Boromenthol salva.

Användningsinstruktioner

Evamentol måste appliceras på innerväggarna i näspassagerna. Instruktionerna indikerar att en mängd salva av frön krävs för varje näsborr..

Salvan ska appliceras 2 till 3 gånger om dagen. Maximal användningstid är 10 dagar. Denna tillfälliga begränsning är inte av misstag. Om rinnande näsa inte har gått på tio dagar, är det troligtvis förknippat med någon ganska allvarlig sjukdom, som inte kan botas med Evamenol.

Hur behandlar man ett barn med denna salva? Läkemedlet måste appliceras 1 - 2 gånger per dag. Det är bekvämt att använda en bomullspinne för att täcka slemhinnorna i barnets näsa med salva.

Viktigt att komma ihåg! Om symtomen inte har minskat efter 7 till 10 dagar efter påbörjad användning av Evamenol, bör du rådfråga en läkare. Evamenol kan användas för nästan alla orsaker till förkylning.

Endast vid allergisk rinit rekommenderas det inte att använda detta botemedel. Dessutom kan själva salvan i vissa fall orsaka allergisk rinit.

Evamenol kan användas för nästan alla orsaker till förkylning. Endast vid allergisk rinit rekommenderas det inte att använda detta botemedel. Dessutom kan själva salvan i vissa fall orsaka allergisk rinit..

Funktioner för användning

Innan du börjar använda Evamenol salva ska du läsa noggrant anvisningarna. Detta läkemedel är endast avsett för intranasalt bruk. Läkemedlet interagerar inte med läkemedel från andra farmakologiska grupper. Efter samråd med en läkare kan den användas för gravida och ammande kvinnor, liksom barn över 2 år. Läkemedlet påverkar inte nervsystemets funktionella tillstånd, hastigheten på psykomotoriska reaktioner och koncentrationsförmågan. I apotekskedjan utdelas Evamenol salva utan recept från läkare.

farmakologisk effekt

Salva "Evamenol" är en kombinerad beredning med komplex handling. Underlättar förloppet för olika förkylningar tillsammans med en rinnande näsa. Verktyget kämpar perfekt mot den inflammatoriska processen, desinficerar, eliminerar nästoppning. Det har också en lokal irriterande effekt: små kärl i slemhinnan smalar, flödet av slem minskar

Bör användas med försiktighet hos hypotensiva patienter och personer med bräckliga kärl: medlet uppmuntrar ofta utblåsning, vilket provocerar blödning

Salvens egenskaper bestäms av dess beståndsdelar:

  • Menthol irriterar reflexivt exteroreceptorerna i nervändarna och ger därmed en distraherande effekt. Lösar perfekt slem i näsan och bekämpar bakterier.
  • Eukalyptusolja har kraftfulla antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaper. Att applicera salvan på nässlemhinnorna och inandning av dess ångor har en gynnsam effekt på slemhinnan.

Förutom mentol och eukalyptusolja är produktens bas petroleumgelé (98%), vilket ger den nödvändiga konsistensen.

Hur effektiv är salvan

Evamentol för förkylning hjälper till att korrigera några av symtomen. Läkemedlet förskrivs i sådana fall:

  1. I den akuta fasen av rinit, separat från andra läkemedel. I denna situation kommer kroppen att försöka hantera själva sjukdomen, men nästoppning har en negativ effekt på en persons allmänna tillstånd..
  2. Som ett medel i kombination med andra läkemedel vars verkan syftar till att eliminera orsakerna till sjukdomen.

Evamentol är mindre effektivt än vasokonstriktor droppar. Emellertid kan denna salva för förkylning användas säkert av hypertensiva patienter eller patienter med glaukom..

Evamethol rekommenderas att användas i fallet när andningen genom näsan inte är helt blockerad, men det är komplicerat, som det sägs i många recensioner av människor.

För gravida kvinnor med en rinnande näsa kan Evamenol användas. Det är också effektivt för vasomotorisk rinit..

Funktionsprincip

Den främsta effekten av salvan är distraherande, eftersom de bestående substanserna stimulerar känsliga receptorer belägna i slemvävnaderna i näshåligheten. Sådan stimulering efter applicering av den medicinska kompositionen leder till en minskning av blodkärlen i näsan, vilket kompletteras av den lokala anestetiska effekten som menthol ger.

"Evamenol" har en lokal effekt på fokus för den inflammatoriska processen:

  • minskar den inflammatoriska processen;
  • minskar svullnad i slemvävnader;
  • ökar deras näring;
  • förbättrar blodtillförseln till det patologiska områdets område, vilket påskyndar läkning- och regenereringsprocesserna;
  • lindrar små kapillärblödningar;
  • minskar smärta på grund av lokalbedövningseffekt;
  • har desinficeringseffekt på slemhinnor, desinficerar det skadade skiktet på epitelet, avlastar det från döda celler och giftiga ämnen.

Ett lager salva applicerat på nässlemhinnan är ett hinder för inträngandet av patogener i epitelet, detta eliminerar risken för infektion, förhindrar manifestation av komplikationer i form av bihåleinflammation, nasofaryngit.

Menthol kyler de inflammerade vävnaderna och lindrar obehagliga symtom på förkylningar eller allergiska sjukdomar: klåda, sveda, svett, nysningar.

Under graviditet och amning

Tillverkarna anger inte i instruktionerna om Evamenol kan användas under graviditet, därför är åsikter från läkare och kvinnor själva ofta olika. Vissa hävdar att salvan är helt säker, andra varnar för användning. Avvikelsen i åsikter beror på att läkemedlet innehåller aktiva ämnen som är osäkra för förväntade mödrar, även om de ges i mycket små mängder:

  • L-mentol är en av beståndsdelarna i mentololja. Det är ofta förbjudet att använda under graviditet, eftersom ämnet kan provocera livmoderhypertonicitet och abort. Under amning undertrycker den mjölkproduktionen, och den kan användas för att behandla barn först efter 6 års ålder..
  • Eukalyptusolja är också ett av de ämnen som väntande mödrar inte borde släppas med. Tagen internt tidigt kan det orsaka missfall. Det anses vara relativt säkert att använda från fyra månaders graviditet. Eukalyptusolja kan ordineras för spädbarn från 6 år.

Därför är det oavsett hur de försäkrar att Evamenol är säkert för gravida kvinnor, det är fortfarande bättre att försäkra dig själv och kontakta en gynekolog innan du använder.

Kontra

Evamenol rekommenderas inte för småbarn (under 2 år), vilket är förknippat med risken för att utveckla reflexbronkospasm. Standardkontraindikationen är individuell intolerans gentemot någon av komponenterna..

Applicering under graviditet

Det finns ingen information om den troliga risken för användning av näsasalva under graviditet och amning. Med tanke på den lokala effekten av läkemedlet kan det rekommenderas att användas i dessa fall, men endast under medicinsk övervakning. I detta fall krävs inte korrigering av behandlingsregimen..

Evamenol innehåller två aktiva ingredienser - eukalyptusolja och mentol. Komplexet av växtämnen ger salva vasokonstriktor, antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaper, som används vid behandling av luftvägssjukdomar, inklusive hos barn. Men utan läkare är till och med en lokal medicin bättre att inte använda..

Evamenol

Sammansättning

100 gram salva innehåller 1 gram levomenthol och 1 gram eukalyptusolja.

Innehåller också vaselin.

Släpp formulär

Finns i form av en gul salva.

farmakologisk effekt

Läkemedlet har en vasokonstriktor, lokalbedövning och antimikrobiell effekt; används lokalt i ENT-praxis.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Den farmakologiska effekten av salvan bestäms av egenskaperna hos komponenterna som den innehåller. Eukalyptusolja har en stimulerande effekt på receptorer som finns på slemhinnorna i näspassagen och har också antiseptiska och antiinflammatoriska effekter. Menthol är ett lokalt irriterande medel genom att irritera känsliga receptorer på slemhinnorna. Har också en mild lokalbedövning och svag antiseptisk effekt.

Indikationer för användning

Evamenol salva används vid behandling av kronisk eller akut rinit som ett medel mot symtom.

Kontra

Salva Evamenol ska inte användas till barn under två år och med överkänslighet mot levomenthol eller eukalyptusolja.

Bieffekter

Det kan vara allergiska reaktioner.

Salva Evamenol, applikationsinstruktion (sätt och dosering)

Enligt instruktionerna för Evamenol måste en liten mängd salva appliceras två eller tre gånger om dagen på nässlemhinnorna i fem till tio dagar.

Överdos

Hittills finns det ingen information om fall av överdosering.

Samspel

Interaktion med andra läkemedel har inte identifierats.

Försäljningsvillkor

Kan köpas utan recept.

Förvaringsförhållanden

Evamenol måste förvaras vid en temperatur som inte överstiger tjugo grader.

Hållbarhetstid

Evamenol kan förvaras i två år.

Evamenol salva för förkylning: bruksanvisning, översyn och recensioner

Förkylning är inte bara hög feber, hosta och ont i halsen. Trakeit, bronkit, tonsillit förekommer ofta mot bakgrund av nästoppning. Brist på luft ger en vuxen och ett barn mycket obehagliga känslor, vilket bromsar återhämtningen. För behandling av akut och kronisk rinit används vasokonstriktorläkemedel. En av de mest effektiva och säkra botemedelna är Evamenol nasal salva..

Den innehåller naturliga ingredienser som försiktigt påverkar nässlemhinnan. Enligt bruksanvisningen kan Evamenol salva användas även vid behandling av spädbarn och gravida kvinnor. Läkemedlet eliminerar nästoppning och svullnad, förstör patogena mikroorganismer. Dess utan tvekan fördelar är tillgänglighet, låg kostnad, användarvänlighet hemma.

Beskrivning av läkemedlet

Evamenol ingår i terapeutiska behandlingar för patienter som har diagnosen övre luftvägssjukdomar.

Salvan är avsedd för behandling av akut och kronisk rinit (rinit).

Otolaryngologer föredrar att förskriva mediciner med ingredienser av naturligt ursprung till vuxna och unga patienter. Detta beror på ofta upptäckt av narkotika eller läkemedel rhinit hos patienter. Det enda skälet till dess utveckling är den ofta och långvariga användningen av vasokonstriktor droppar och sprayer. Om du använder dem i mer än sju dagar uppstår smärtsamt beroende..

En person kan inte andas fritt förrän han tappar droger med xylometazolin eller nafazolin. Därför blir Evamenol-salva ofta det första valet för både barn och vuxna..

Detta rinitmedel har andra fördelar:

  • aktiva ingredienser tränger inte in i blodomloppet, provocerar inte utvecklingen av systemiska biverkningar;
  • smärtsamma känslor och klåda försvinner omedelbart efter applicering av läkemedlet på slemhinnorna i näspassagen;
  • till skillnad från droppar och sprayer, torka inte salvan slemhinnor utan fuktar dem och förhindrar avdunstning av fukt;
  • det gelliknande medlet löser upp torra skorpor som bildas i näshålan;
  • med hjälp av Evamenol är det möjligt att förhindra spridning av patogena mikroorganismer till de nedre luftvägarna.

Trots läkemedlets antiseptiska egenskaper rekommenderar otolaryngologer inte att använda det för profylaktiska ändamål. Först snäva det blodkärlen i näsan. Under normala hälsotillstånd kan denna effekt orsaka obehag..

För det andra fäster salvor samman epitelens cili, som förhindrar att smittämnen kommer in i andningsvägarna. Evamenol används endast för behandling av rinit, oavsett dess etiologi.

Farmakologisk grupp och verkan

Evamenol nasal salva ingår i den kliniska och farmakologiska gruppen av läkemedel för behandling av akut och kronisk rinit. Dess terapeutiska effekt är baserad på egenskaperna hos två aktiva ingredienser - levomenthol och eukalyptusolja. Dessa växtbaserade ingredienser finns i många botemedel som kan lindra nästoppning..

Evamenol, på grund av dess antiinflammatoriska och viss antiseptiska effekt, hjälper till att förbättra slemhinnens tillstånd.

Den farmakologiska effekten beror också på egenskaperna hos vaselin, som är en del av läkemedlet. Det distribuerar jämnt de aktiva ingredienserna i vävnaderna och främjar deras optimala absorption.

Vaselin bildar ett starkt skal på de skadade områdena. Detta blir ett utmärkt förhindrande av sekundär bakteriell infektion - en av orsakerna till kronisk svårhinnig rinit..

Salva Evamenol uppvisar antimikrobiell och till och med svag antiviral effektivitet. Det har en bakteriostatisk effekt som undertrycker aktiviteten för stafylokocker, streptokocker, enterokocker. Och eukalyptusolja hämmar patogena svampar som börjar växa kraftigt med en minskning av människans immunitet.

Släpp form och sammansättning

Salva Evamenol är en gelliknande produkt med en gulaktig nyans och en behaglig lukt av mynta och eukalyptus. Det förpackas i 15 g förseglade aluminiumrör. Läkemedlets sekundära förpackning är en kartong med användarinstruktioner inuti..

Sammansättningen av Evamenol-salvan inkluderar följande komponenter:

  • levomenthol, härrörande från pepparmynta;
  • eterisk eukalyptusolja;
  • medicinsk petroleumgelé.

Läkemedlet appliceras lätt på nässlemhinnan och dess aktiva ingredienser tränger snabbt in i inflammatoriska foci. Det rinner inte in i nasopharynx, vilket helt eliminerar spridningen av infektion till de nedre luftvägarna.

Om rörets täthet inte bryts kan produkten förvaras i 24 månader. När den primära förpackningen öppnas är hållbarheten begränsad till 3 veckor. Den bästa förvaringsplatsen är kylskåpets nedre hylla. Vid en temperatur av 20 ° C finns det en stor sannolikhet för separering och försämring av läkemedlet. Hur mycket kostar Evamenol salva - priset på apotek varierar från 90 till 120 rubel.

Användningsinstruktioner

Salva för näsan Evamenol uppvisar antibakteriell, antiviral och antimykotisk aktivitet. Dess ingredienser hämmar tillväxten och reproduktionen av smittsamma patogener och stoppar inflammation.

Men för andningspatologier med medelhög och hög svårighetsgrad är användningen av Evamenol ensam inte tillräckligt. Vi behöver kraftfulla antivirala medel, bredspektrumantibiotika och immunmodulatorer. Därför kombineras salvan med läkemedel för patogenetisk och etiotropisk behandling..

Innan du använder Evamenol är det nödvändigt att rensa näsgången till slemutsekret. För detta används saltlösningar i droppar och sprayer:

Om sådana läkemedel inte finns till hands, kan du skölja näsan med infusioner av medicinska örter - kamomill, kalendula, salvia. För att förbereda dem ska en matsked av växtmaterial hällas med ett glas kokande vatten. Efter en timme sil du infusionen och börja behandlingen..

Indikationer och kontraindikationer

Evamenol salva används vid behandling av någon form av förkylning som följer med en förkylning. Det används som ett medel för symtomatisk behandling för bronkit, laryngit, bihåleinflammation, bihåleinflammation, trakeit. Läkemedlet används också vid komplex behandling av rinit medicamentosa..

I instruktionerna för Evamenol-salvan anges kontraindikationer för dess användning. Ett antiseptiskt medel föreskrivs inte för behandling av rinit när överkänslighet mot dess ingredienser upptäcks. I pediatrik används det för att behandla förkylning endast hos spädbarn från 2 år gamla. Det är oönskat att använda läkemedlet i närvaro av allvarlig skada på slemhinnorna i näshålan.

Administreringssätt och dosering

Enstaka och dagliga doser, liksom behandlingstiden för akut och kronisk rinit, bestäms av läkaren. Vid självbehandling bör du följa de bifogade bruksanvisningarna. Användning av Evamenol salva under graviditet och amning är endast möjligt med tillstånd av en läkare. För denna patientkategori fastställs en individuell dosregim..

Innan du utför behandlingsförfarandet bör du tvätta händerna med tvål och torka dem med en handduk. En enda dos av läkemedlet för en vuxen är lika med 1 cm av en remsa som pressas ut ur ett rör. För ett barn måste detta belopp minskas med två gånger. Salvan gnides med ett finger in i slemhinnan i näspassagen 2-3 gånger om dagen. För en jämn fördelning måste du lätt massera näsvingarna och näsbron..

Biverkningar och specialinstruktioner

Levomenthol och eukalyptus eterisk olja är mycket allergiframkallande ämnen. I vissa fall blir användningen av salva orsaken till utvecklingen av en allergisk reaktion. Kliniskt manifesteras det i ökad svullnad i slemhinnan, en ökning av intensiteten hos klåda och förbränning. Det är nödvändigt att skölja näsan med rent vatten och ta ett preventivpiller av antihistamin - Suprastin, Tavegil, Loratadin.

Var noga med att använda Evamenol salva under graviditeten, särskilt i första trimestern. Under denna period sker en kraftfull hormonell förändring och kroppen reagerar på ett märkligt sätt på alla läkemedel.

Graviditet och amning

Kvinnor frågar ofta läkare om det är möjligt att använda Evamenol salva för gravida kvinnor. Läkemedlet innehåller inte aggressiva kemikalier och är giftigt. Därför har läkare vanligtvis inget emot dess användning. Men i första trimestern är det tillrådligt att endast använda saltlösningar för att skölja näsan för att behandla förkylning..

Barndomsbruk

Instruktionerna för Evamenol-salvan tillåter dess användning vid behandling av barn över 2 år.

Överdos

Beståndsdelarna i Evamenol nasal salva penetrerar inte den systemiska cirkulationen, därför är överdosering av läkemedel omöjlig.

Läkemedelsinteraktioner

Evamenol nasal salva med eukalyptusolja kombineras med alla lokala och systemiska farmakologiska preparat.

analoger

De närmaste analogerna av Evamenol-salva är alla läkemedel från den terapeutiska linjen Pinosol och Vicks Active. Vid behandling av rinit används även balsam Golden Star, Kim, Doctor Mom och Suprima Plus salvor. Men de används inte intranasalt, utan appliceras på huden på rygg, bröst, fötter.

recensioner

Otolaryngologen rådde att behandla kronisk rinit med Evamenol salva. Jag lämnar min positiva feedback om läkemedlet. Nöjd med priset och handlingen. Efter applicering försvann nästäcket mycket snabbt och effekten varade i cirka 7 timmar.

Före årsdagen fick hon en förkylning med en rinnande näsa, hosta, ont i halsen. Hon presenterade sig på ett familjefoto med en röd och svullnad näsa och gjorde ett brådskande möte med en läkare. Otolaryngologen ordinerade Evamenol salva och Morenazal spray. Kremen hjälpte väldigt snabbt - på kvällen försvann svullnaden, klåda och nästoppningen.

Simanovskys salva: ett klassiskt recept, bruksanvisning, en översyn av analoger och recensioner

Balm Gold Star (penna för inandning): instruktioner och rekommendationer för användning vid nästäppa, effektivitet och recensioner

Pinosol nasal salva: bruksanvisning, översyn och recensioner

Oxolinsalva för förkylning: ett effektivt botemedel mot näsan (applicering, råd och feedback)

Intim gel Ginokomfort: instruktioner och rekommendationer för användning vid vaginal obehag, sammansättning, analoger och recensioner av kvinnor

Evamenol - recensioner

Naturlig salva för förkylning

Fördelar: Naturliga, billiga, bra näsa piercing, antivirusverkan, kan användas av gravida och ammande kvinnor.

Nackdelar: De finns helt enkelt inte.

Granskning: Jag försökte först denna salva när jag fick förkylning under graviditeten. För närvarande kan inget speciellt behandlas, och på apoteket fick jag råd Evamenol. Jag gillade det direkt - det är trevligt kallt och väl "bryter igenom" till och med allvarlig nästoppning. Sedan försvann min förkylning på några dagar bara med denna salva och te med hallon. Faktum är att eukalyptus också dödar virus, så återhämtningen kommer snabbare. Sedan dess har jag alltid förvarat evamenol i medicinskåpet istället för näsdroppar. Från två år gammal har jag behandlat dem och... Läs mer

Recensioner om Evamenol i kategorin Läkemedel.
Du kan skriva en recension för det här objektet eller lägga till en ny artikel som ännu inte finns på webbplatsen och skriva en recension för den.

Användning av webbplatsmaterial är förbjudet utan skriftligt medgivande från administrationen.

Evamenol - salva för förkylning. Användningsinstruktioner

Med rinit kommer evamenol salva att bidra till att försvaga sjukdomens manifestationer. Det används vid förkylning som ett symptomatiskt botemedel. Tack vare henne, om instruktionerna följs, blir näsandningen lättare. Ofta föreskriver läkare detta läkemedel som ett terapeutiskt hjälpmedel..

Viktig! Evamenol påverkar inte orsakerna till förkylning. Att använda detta läkemedel kan inte förkorta sjukdomens varaktighet eller minska risken för möjliga komplikationer. Låt oss i detalj överväga vad som är salvan från förkylningen Evamenol.

Salvanas sammansättning

Evamenol innehåller:

  1. Vaselin. Beredningen innehåller det mesta av denna komponent.
  2. Levomentol.
  3. Eukalyptusolja.

En person som har en tappad näsa luktar omedelbart mynta och eukalyptus efter att ha använt drogen. Detta gör att näsan verkar sluta blockeras. Menthol främjar också kylning. Detta gör att symtomen på förkylning lättar något. Samma komponent bidrar till att näsan blir mer känslig..

Den antiinflammatoriska effekten av eukalyptusoljan i preparatet är inte särskilt uttalad. Denna komponent avlastar inte svullnad i nässlemhinnorna. Men om näsan är helt blockerad, hjälper det att subtilt återställa näsandningen..

Eukalyptusolja har också en mild antiseptisk effekt. Lita inte på det för att döda infektionen..

Hur effektiv är salvan

Evamentol för förkylning hjälper till att korrigera några av symtomen. Läkemedlet förskrivs i sådana fall:

  1. I den akuta fasen av rinit, separat från andra läkemedel. I denna situation kommer kroppen att försöka hantera själva sjukdomen, men nästoppning har en negativ effekt på en persons allmänna tillstånd..
  2. Som ett medel i kombination med andra läkemedel vars verkan syftar till att eliminera orsakerna till sjukdomen.

Evamentol är mindre effektivt än vasokonstriktor droppar. Emellertid kan denna salva för förkylning användas säkert av hypertensiva patienter eller patienter med glaukom..

Evamethol rekommenderas att användas i fallet när andningen genom näsan inte är helt blockerad, men det är komplicerat, som det sägs i många recensioner av människor.

För gravida kvinnor med en rinnande näsa kan Evamenol användas. Det är också effektivt för vasomotorisk rinit..

Användningsinstruktioner

Evamentol måste appliceras på innerväggarna i näspassagerna. Instruktionerna indikerar att en mängd salva av frön krävs för varje näsborr..

Salvan ska appliceras 2 till 3 gånger om dagen. Maximal användningstid är 10 dagar. Denna tillfälliga begränsning är inte av misstag. Om rinnande näsa inte har gått på tio dagar, är det troligtvis förknippat med någon ganska allvarlig sjukdom, som inte kan botas med Evamenol.

Hur behandlar man ett barn med denna salva? Läkemedlet måste appliceras 1 - 2 gånger per dag. Det är bekvämt att använda en bomullspinne för att täcka slemhinnorna i barnets näsa med salva.

Viktigt att komma ihåg! Om symtomen inte har minskat efter 7 till 10 dagar efter påbörjad användning av Evamenol, bör du rådfråga en läkare.

Evamenol kan användas för nästan alla orsaker till förkylning. Endast vid allergisk rinit rekommenderas det inte att använda detta botemedel. Dessutom kan själva salvan i vissa fall orsaka allergisk rinit..

Kontraindikationer och varningar

Glöm inte att preparatet innehåller fett- och oljekomponenter. Varför är detta så viktigt? Salva, som omsluter nässlemhinnan, kommer att störa arbetet i det cilierade epitelet och gör det svårt att ta bort det resulterande slemet från näsbotten. Som ett resultat kan du få ännu mer trängsel och till och med utvecklingen av komplikationer..

Instruktioner för användning av Evamenol salva informerar om att läkemedlet ska appliceras i ett tunt skikt från slemhinnans ytterkant. Använd inte heller en stor mängd salva. du behöver så mycket så att du kan lukta det. Endast i det här fallet kommer den förväntade effekten att uppnås, och det kommer inte att skada behandlingen..

Det bör också komma ihåg att Evamenol inte bör användas till barn under 2 år. En individuell intolerans mot salvets komponenter är också en kontraindikation..

Det är inte så lätt att kontrollera om det finns en allergi mot läkemedlet. Alternativt kan du smeta preparatet på armbågens böjning och vänta 60 minuter. Det finns emellertid en varning: nässlemhinnan är mycket känslig. Därför måste du fortfarande lyssna på dina egna känslor även efter att ha kontrollerat förekomsten av allergier mot salvets komponenter på detta sätt. Om det finns några utslag vid applicering av salvan, bör behandlingsförloppet avbrytas.

Slutsatser

Vid förkylning kan Evamenol användas. Man bör dock inte räkna med det faktum att sjukdomen tack vare honom kommer att botas. Den viktigaste och kanske den enda effekten är en viss lindring av nästoppning..

recensioner

Personer som köpte och använde Evamenol lämnar bara positiva recensioner om det. De rapporterar att detta läkemedel är tillgängligt till ett pris för alla kunder.

Den positiva punkten är att salvanas konsistens är mycket bekväm: läkemedlet täcker jämnt slemhinnorna i näsan och tappar inte.

Dessutom gör salvan, enligt recensioner, andningen lite lättare så snart som möjligt. Den positiva punkten är att produktens sammansättning är ofarlig. Det kan användas av både en gravid kvinna och ett barn.

Jag är helt nöjd med Evamenol. När jag väntade mig ett barn, försökte jag denna salva för första gången. Sedan dess har det blivit en verklig frälsning för mig, prisvärd. Tro det eller inte, jag har inte köpt några andra kallläkemedel på tre år.

Under en lång tid letade jag efter ett botemedel för ett barn, som innehåller eukalyptus. Problemet är att många läkemedel bara kan ges i tre år eller mer. När min dotter var två år, rådde en vän mig att prova Evamenol salva. Sedan dess har vi bara använt den.

Min behandlande läkare för ARVI föreskrev en gång Evamenol-salva för mig. Nu använder jag det hela tiden för förkylningar. Hon är trevlig. Det är väldigt lätt att applicera och dess tolerans är bra..